Markkinointi on kuin deittailua! - Lue miten valloitat asiakkaasi
250
post-template-default,single,single-post,postid-250,single-format-standard,bridge-core-3.1.1,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-30.0.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-7.0,vc_responsive
 

Markkinointi on kuin deittailua!

Markkinoinnissa pätevät samat hurmauksen lainalaisuudet kuin deittailussa. 7 askelta – näin valloitat asiakkaasi:

01. Määrittele tavoitteesi

Tavoitteethan ovat kaiken a ja o, ja onkin syytä tehdä ensin itselleen selväksi mitä haluaa ja mitä tavoittelee. Ilman selkeitä tavoitteita sekä markkinointi että deittailu on hakuammuntaa ja sokkona sohimista jolloin lopputulos voi olla molemmille vaivaannuttava. Ei jatkoon! Pohdi siis, tavoitteletko (markkinointi-)toimenpiteilläsi pitkäaikaista kumppanuutta ja sitoutumista – vaiko sittenkin suoraa ja nopeaa (osto-)toimintaa? Valitse lähestymistapa tavoitteesi mukaan.

02. Valitse kohde

  Kaikkiahan et voi hurmata yhtäaikaa, joten mieti kenen huomion haluat? Millainen olisi ihannetyyppisi? Mitkä ovat hänen tarpeensa ja odotuksensa?

  03. Tunne itsesi

   ja kuinka juuri Sinä voisit olla vastaus niihin. Listaa siis ominaisuutesi ja asiat jotka voisivat tehdä vaikutuksen mielitiettyysi. Mitä Hän saa saadessaan Sinut? Miksi Hän ei voisi elää ilman sinua? Kerro siitä!

   04. Kuinka tavoitat hänet

     Mikä on mielitiettysi luonnollinen elinympäristö? Missä hän liikkuu ja on läsnä? Mene sinne! Viettääkö hän iltansa Instagramissa, kaukalon laidalla vai Ilta-Sanomia selaten? Onko Iskelmä vai Rock hänen lempiradiokanavansa vai olisiko mahdollisuus kohdata hänet kasvokkain vaikkapa messuilla?

     05. Valmistaudu hyvin

      Ensitreffit lähestyy! Onko avaisanat siis hallussa ja ilme mintissä? Täytyykö viestintää vielä viilata?

      ”Muista, että
      ensivaikutelman
      voit tehdä
      vain kerran!”

      Okei, pieniä väärinymmärryksiä on mahdollista ajan mittaan oikoa, mutta se on huomattavasti työläämpää ja kalliimpaa. Ja kuten tiedämme, usein toista mahdollisuutta ei tule. Päätös swaipata eteenpäin, kääntää päätä tai sivua syntyy tunteen tasolla sekunneissa jo kauan ennen kuin järki on astunut mukaan kuvioihin. Käytä siis ainutlaatuinen tilaisuutesi hyvin. Tee aloite, joka jää mieleen: herätä rohkeasti tunteita, tarjoa uusia näkökulmia, aitoa vuorovaikutusta tai haasta vallitsevia normeja!

      06. Tutustumisvaihe

       Olet siis saanut kohteesi huomion, onnittelut siitä! Nyt on tilaisuutesi vetää kaikki piilotetut ässät hihasta. Mitä muuta ihanaa ja upeaa sinussa on? Kuinka voisit tehdä mielitiettysi elämästä ja olosta vieläkin parempaa, helpompaa tai jännempää? Kerro hänelle! Näytä hänelle! Muistuta olemassaolostasi säännöllisesti (mutta älä tyrkytä!). Muista, että hurmauksen huumassa on aivan välttämätöntä olla rehellinen. Älä lupaa mitään mikä ei ole totta. Jäät siitä taatusti kiinni ja jälkeen jää vain ikävä maku sekä huono maine. Tutkimusten mukaan ikävästä kokemuksesta kerrotaan moninkertaisestii useammalle henkilölle eteenpäin kuin onnistuneesta kokemuksesta.

       07. Sitoutumisvaihe

       No niin! Olette jo tutustuneet, pidätte toisistanne ja toistenne toimintatavat ovat  jo hieman tulleet tutuiksi. Olette saavuttaneet keskinäistä luottamusta ja molemmilla on tahtotila jatkaa matkaa yhdessä. Pitkään (brändiuskolliseen) suhteeseen tähtäävässä toiminnassa onkin tärkeää halu ymmärtää toisen muuttuvia tarpeita, joten hei – tämä on helppo! Ole kiinnostunut, kuuntele herkällä korvalla hänen toiveitaan ja tarpeitaan. Vastaa siihen mitä kysytään. Myönnä, pahoittele ja ota vastuu, kun se on aiheellista. Hyvin hoidettu reklamaatio toimii yhtenä parhaista markkinointikeinoista. Se lisää luottamusta ja tyytyväinen ihminen on taipuvaisempi palaamaan luoksesi ja jopa suosittelemaan palveluksiasi muille.

       Nopealla reagoinnilla ja avoimuudella yhteinen lupaava taipaleenne ei tyssää pieniin mahdollisiin mutkiin matkassa. Ole siis lupaustesi arvoinen – nykyisen murmelin pitäminen on huomattavasti helpompaa ja halvempaa kuin uuden hankkiminen. Helli häntä, hoivaa ja huomioi. Ole lempeän suora ja rehellinen. Yllätä, mutta ainoastaan positiivisesti. Näin yhteinen matkanne voi jatkua jopa koko (työ-)elämän mittaiseksi!

       Selkeä tavoitteiden asettaminen, vahvuuksiensa tunteminen, oikean kohderyhmän valitseminen, tehokas ja erottuva viestintä oikeissa kanavissa sekä sitouttaminen ovat avainasioita niin markkinoinnssa kuin deittailussakin. Ota vinkit talteen ja menesty – molemmissa!